Col·leccions: Numismàtica

Inici > Col·leccions: Numismàtica

El fons del Gabinet Numismàtic de Catalunya, obert a la consulta dels investigadors, està integrat per més de 135.000 exemplars, on són representades les principals sèries numismàtiques, amb monedes que van des del segle VI aC fins als nostres dies, així com medalles, paper valor, pellofes, pesals monetaris, balances, encunys, condecoracions i insígnies. De tot aquest ric fons, les sèries més importants i emblemàtiques són, sens dubte, les catalanes, amb exemplars d’una gran raresa, com ara les primeres monedes de plata fabricades a la península Ibèrica pels grecs d'Emporion, les emissions comtals catalanes, les de la Guerra dels Segadors, les de la invasió napoleònica i els bitllets emesos pels ajuntaments catalans durant la Guerra del 1936 al 1939.

 • Numismàtica

  Numismàtica

  EMPORION

  Dracma

  Finals del segle III aC

 • Numismàtica

  Numismàtica

  KESE

  Unitat

  Segona meitat del segle II aC

 • Numismàtica

  Numismàtica

  LEOVIGILD

  Tremissis

  575-586


 • Numismàtica

  Numismàtica

  BISBAT DE VIC

  Diner

  Segona meitat del segle XI

 • Numismàtica

  Numismàtica

  PERE II, DIT «EL GRAN»

  Croat

  1285

 • Numismàtica

  Numismàtica

  PAOLO DE RAGUSA

  Medalla dedicada a Alfons IV

  Mitjan segle XV


 • Numismàtica

  Numismàtica

  PRINCIPAT DE CATALUNYA

  5 rals

  1641

 • Numismàtica

  Numismàtica

  TRESOR

  Tresor de Puig-reig

  1855 o poc després

 • Numismàtica

  Numismàtica

  JOSEP OBIOLS, GENERALITAT DE CATALUNYA

  2,50 pessetes

  25.09.1936


Cercador

Notícia

Accessibilitat

El MNAC fa accessibles, a través de la pàgina web de les seves col·leccions, les signoguies de les 35 obres mestres que s'han fet amb la col·laboració de la Fundación Orange.

Notícia

Digitalització de l’obra gràfica de Marià Fortuny

Gràcies al suport de Fundación Telefónica, que ha digitalitzat els 2.400 dibuixos i gravats que el Gabinet de Dibuixos i Gravats conserva de Marià Fortuny, avui el Museu Nacional d’Art de Catalunya pot presentar al públic tota l’obra que el Museu conserva d’aquest artista. Podeu iniciar la vostra visita virtual navegant pel menú lateral o fent una cerca avançada. Si voleu, podeu també consultar el text que Francesc Quílez, cap del Gabinet, ha escrit amb motiu de la publicació de l’obra gràfica de Fortuny.
pdf 7401 KB

Coneix

Què són les Col·leccions Online?

El Museu Nacional d’Art de Catalunya aplega la col·lecció d’art català més important del món. Ara, gràcies al suport del Plan Avanza del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, les seves col·leccions es fan accessibles també online. Podeu iniciar la vostra visita virtual explorant les Obres Mestres, navegant pel menú lateral o fent una cerca avançada.

© MNAC, 2009 Museu Nacional d'Art de Catalunya Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona